NEULERAKKAUDESTA
Se syleilee lämpimästi talven viileässä viimassa, tuttavallisesti kietoutuu ympärille kesäöiden venyessä aamuun ja sesonkien sekä trendien vaihtuessa, se odottaa varmana vaatekaapissa vuoroaan. Mitäpä sitä kieltämään: tämä on rakkautta – aitoa neulerakkautta!
Nappaa vinkkimme kestävään neulerakkauteen:
︎ Villa on materiaalina itsepuhdistuva, ja arjessa villaneuleet kaipaavatkin pääasiassa vain säännöllistä tuuletusta käyttökertojen välillä. Viimeistele tuuletettu neule suihkauksella Washologin tuoksuvettä, ja neule on valmis uuteen päivään! Eteerisin öljyin hajustetut tuoksuvedet raikastavat neuleen lisäksi kantajansa olemuksen vaikka kesken työpäivän. Siksi kannammekin tuoksuvesien matkakokoista pakkausta mukana käilaukussa!
︎ Voihan tahra! Poista neuleeseen tulleet tahrat mahdollisimman tuoreeltaan vain paikallisesti – älä siis lähde pesemään neuletta kokonaisuudessaan, mikäli ei ole pakko! Varaa pesukaappiin esim. tahranpoistajien klassikko: sappisaippua, joka pureutuu tehokkaasti tahraan kuin tahraan. Muista välttää käyttämästä liian voimakkaita ja hankaavia liikkeitä, jottei villa pääse huovuttumaan.
︎ Pese villaneuleet vain tarvittaessa. Napita neuletakkien napit pesun ajaksi ja suosi ainakin harvaneuloksisten neuleiden pesussa pesupussia. Pese villaneuleet aina kylmällä vedellä ja herkille kuiduille tarkoitetulla pesuaineella. (Puuvilla- ja sekoiteneuleiden kohdalla noudata aina valmistajan antamaa pesulämpötilaa.) Älä linkoa tai rumpukuivaa neuleita. Washologin ekologinen hienopesuaine silkille ja villalle pitää neuleaarteistasi erityisen hellän huolen. Pesuaine on tiiviste, jonka ansiosta sitä riittää normaalia pienempi annostus yhtä pesukertaa kohden. Yksi pakkaus kestää käytössä siis kauan, eikä kaunista pakkausta mieli edes piilottaa katseilta!
︎ Pesun jälkeen muotoile neuleet kostealtaan ja anna niiden kuivua ilmavalla paikalla vaakatasossa venymisen välttämiseksi. Vältä kuivuvien neuleiden altistamista myös suoralle auringonvalolle.
︎ Villaneuleilla on erityinen ominaisuus: ne nostavat toisinaan pinnalleen nukkamaista nyppyä. Ei huolta, neuleessa ei ole mitään vikaa! Nyppyyntyminen on villamateriaaleille tyypillistä, ja se johtuu useimmiten neuleiden altistumisesta hankaukselle (esim. laukkujen), jolloin lyhyiden villakuitujen päät nousevat neuleen pintaan. Nypyt katoavat, kun hemmottelet neuletta villakammalla, joka kampaa neuleen pinnan taas sileäksi!
︎ Säilytä neuleitasi mielellään viileässä ja kuivassa paikassa vaakatasossa. Kauniisti henkarille nostetut neuleet näyttävät kyllä kauniilta, mutta erityisesti painavat neuletakit venyvät helposti henkarilla. Koiperhosten ja kuituun pinttyneiden tahrojen välttämiseksi varmista, että neuleet ovat aina pudistettu tahroista ennen säilytykseen laittoa.
︎ Viimeisimpänä ja tärkeimpänä: käytä neulettasi rakkaudella ja ylpeydellä! Kauniisti kannetusta neuleesta voi muodostua vuosia kestävä kumppani, jonka nostaa vaatekaapista ilolla esille joka kerta, kun syksy saapuu aamulla ulko-ovella vastaan.