Meillä Dotsilaisilla on yksi pääsiäisperinne: kutsua perhe ja ystävät koolle pääsiäispöydän ääreen! Kauhan varteen tarttuu vuorollaan jokainen, pöytä katetaan rakkaudella ja ilman kiirettä nautitaan ruokalaji jos toinenkin.
Kattaus on tietenkin puoli nautintoa pääsiäisenäkin. Kokemuksemme mukaan tähän touhuun ei vaadita visualistin silmää tai uutta astiastoa (tosin, tämähän olisi kyllä hyvä syy – eikö!), kattauksessa pienilläkin asioilla on suuri vaikutus. Me rakastamme mm. värien harmoniaa ja kuosien leikittelyä, pellavaisia ruokaliinoja, tuoreita kukkia (tai kotimatkan pajunoksia!), kynttilöiden valoa ja pientä yllätyksellisyyttä.
Usein on ihana katsoa asioita myös uusista näkökulmista. Mitäpä jos rairuohon tai tipujen sijasta koristelisitkin tänä vuonna pöydän valkoisilla höyhenillä? Tai jos keltaisten narsissien sijasta nostaisit maljakkoon herkkiä harsokukkia? Nämä ja monen monta muuta kattausideaa olemme koonneet pääsiäisviikolla inspiraatioksesi myymälöihimme. Pääsiäisyllätyksenä annamme myös kattaustuotteistamme -20% 26.3 -2.4 ajan myymälöissämme sekä verkkokaupassa.
Kattausideoiden innoittamana toivomme, että pääsiäisestäsi tulee herkullinen – ja tietenkin rento! Jos menusi kaipaa vielä sisältöä tai inspiraatiota, nappaa talteen tämä rouhea parsa-kvinoasalaatin ohje. Alkuperäinen resepti löytyy Glorian Ruoka & Viini -lehden (nro. 3/2018) sivuilta ja on yksinkertaisuudessaan vallan mainio lisuke pääsiäspöytään. Maistuupa herkulliselle toki ihan pääruokanakin.
Ja jälkiruokanahan tarjoilemme tietenkin banoffeen, kuinkas muutenkaan!
︎
PARSA-KVINOASALAATTI
1dl kvinoaa
1dl hasselpähkinöitä
300g vihreää parsaa
1 1/2 salaattisekoitusta (me käytimme vuonankaalia ja Mimis salaattisekoitusta)
Sinappikastike
1dl öljyä
2rkl sitruunamehua
1rkl kokojyväsinappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl juustokuminaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1/4 tl sokeria
︎
Aloita salaatin kokoaminen kvinoan huuhtelulla, ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda hasselpähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen n. 3-5 min. Rouhi paahdetut pähkinät karkeaksi rouheeksi (Dots-Baben huomio! Jätä rouheen mukaan myös muutamat ihanan paahteiset kokonaiset pähkinät.).
Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä (Dots-Baben huomio! Myös juustohöylä toimii tarkoituksessa...) ohuiksi suikaleiksi. Jos haluat, voit tässä vaiheessa käyttää parsan kevyesti pannulla. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaatti kulhossa tai vadilla.
Sekoita kaikki sinappikastikkeen aineet kulhossa sekaisin. Lisää kastike salaatin joukkoon ja sekoita kevyesti käännellen (Dots-Baben huomio! Jos epäilet maistuuko kastike kaikille vieraille, voit tarjota sen pienestä kannusta salaatin ohessa.).
Valuta mozzarellapallot talouspaperin tai puhtaan keittiöliinan päällä. Revi pallot rouheiksi suupaloiksi ja lisää salaatin päälle. Voilà!
Ihanaa pääsiäistä puput! ︎